Blogcast

Jak se stát rentiérem

Jak se stát rentiérem

Jak žít každý den bez stresu z pondělní porady? Jak si užívat dlouhé snídaně v pyžamu a nemít výčitky, že vám ujíždí vlak k pracovnímu úspěchu? Básníci, umělci a rentiéři to mají jednodušší. Ale jak se jeden z nás, běžných smrtelníků, může stát rentiérem, aneb pánem svého času? Ponořme se do této problematiky s notnou dávkou sarkasmu a humoru.
Co to vlastně znamená být rentiérem?

Neplést s rentgenovým odborníkem či rentgenem samotným – být rentiérem znamená mít peněz tolik, že nemusíte pracovat. Ano, slyšíte dobře, žádné budíky šílící v šest ráno, žádné ponuré pátky třináctého v kanceláři. Jenom vy, vaše peníze, a ještě více volného času, který nevíte, jak využít.
Peníze jsou čas a energie

Říká se, že čas jsou peníze, ale naopak taky platí, že peníze jsou čas a energie vložené do díla. Jaké je tedy kouzlo těch, co už to zvládli? Investují svůj čas chytře, místo toho, aby jej vkládali do plnění snů někoho jiného. Přemýšlejte o tom – neláká vás být svobodný a nezávislý na penězích druhých? Projíždět městem na drahém kole, protože vrzající městská hromadná doprava je prostě out?

Related Episodes

Jak se stát rentiérem
Translate »